Racing simulator i världsklass

Du behöver inte åka till racing banan i Nurburgring för att testa världens mest utmanande bilsimulatorer. Faktum är att Nordschleife – banans fruktade nordslinga sätter både proffs och amatörer på plats och ett varv under 7 minuter är få som klarar av.

Simulatorracing kan ses som en social variant på go-cart med väldigt hög realism och där man undviker svettiga overaller och hjälmar. Dessutom är risken för skador noll, det är skonsamt för miljön och man kan ta sig ett glas vin/öl/drink om man önskar – vilket förstås påverkar dina varvtider. När du sitter i en bilsimulator får du alltså känna på den häftiga känslan av att köra en racing bil.

Rekommenderad längd för att köra racingsimulatorerna är minimum 140cm.

Bilsimulator i kraft med F1-stallen

Två av bilsimulatorerna tillhör de mest avancerade som finns på marknaden och är på samma nivå som de simulatorer Formel 1-stallen använder för simulering. De rörliga simulatorerna är så kraftfulla att de kan utsätta dig för 2Gs kraft vid inbromsningar, kurvor och vid acceleration.

Vill du ha en verklig utmaning rekommenderar vi att du provar på dessa simulatorer. De är så nära verklig racing du kommer i Stockholm.  Flera av förarna i Sveriges racingelit kan ses i våra simulatorer från tid till annan.

Övriga simulatorer erbjuder, precis som de rörliga, ett 5-kanals surround system som i kombination med över/understyrning, en race stol och ett pedalställ ger en mycket bra känsla. Inställningsmöjligheterna och val av biltyp är många.

Racing som del av tre-eller femkampen

Är ni ett gäng som besöker Ballbreaker är det alltid uppskattat att ha med racing i tävlingen. Vi kommer instruera er i hur bilarna fungerar och guida er genom provvarven, försöksheaten och när det slutligen är blodigt allvar.

Ingenting är skönare än att perfekt gasa sig ur en kurva och köra om sin kamrat. Och kan man göra det på riktiga, klassiska banor är det ännu bättre.

Senna, Schumacher, Prost, Petterson – vem är arvtagaren? Kan det vara du?